Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як відобразити відшкодування ПДФО з підйомної допомоги

June 27, 2014

Держказначейство роз’яснює що, якщо законодавством передбачена грошова компенсація сум ПДФО, отриманих у вигляді підйомної допомоги, то виплата грошової компенсації має здійснюватись за тим кодом економічної класифікації видатків, за яким нараховується джерело цих доходів та сплачується зазначений податок.
Відповідно до ст. 168.5 ПК суми ПДФО, що утримуються з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями, особами рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ, Державної кримінально-виконавчої служби України, Держслужби спецзв`язку та захисту інформації України, державної пожежної охорони, органів і підрозділів цивільного захисту, податкової міліції у зв`язку з виконанням обов`язків несення служби, спрямовуються виключно на виплату рівноцінної та повної компенсації втрат доходів цієї категорії громадян.
Порядком, затвердженим постановою КМУ від 15.01.04 р. № 44, визначено, що виплата грошової компенсації здійснюється установами (організаціями, підприємствами), що утримують військовослужбовців та осіб рядового і начальницького складу, за рахунок відповідних коштів, які є джерелом доходів цих осіб, шляхом рівноцінного та повного відшкодування втрат частини грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних у зв`язку з виконанням ними своїх обов`язків під час проходження служби, що пов`язані з утриманням ПДФО.

Лист Держказначейства від 04.06.14 р. 17-08/545-13343.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!