Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як відобразити в декларації з ПДВ кредитні відсотки

March 10, 2017

Не є об’єктом оподаткування операції з надання послуг платіжних організацій платіжних систем, пов’язаних із переказом коштів, з інкасації, розрахунково-касового обслуговування, залучення, розміщення та повернення коштів за договорами позики, депозиту, вкладу (у т. ч. пенсійного), управління коштами та цінними паперами (корпоративними правами та деривативами), доручення, надання, управління і відступлення прав вимоги за фінансовими кредитами фінансових установ, кредитних гарантій і банківських поручительств особою, яка надала такі кредити, гарантії або поручительства (пп. 196.1.5 ПК).
Перелік послуг із розрахунково-касового обслуговування визначається Нацбанком за погодженням із центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику.
Відповідно до пп. 1 п. 3 розд. V Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затвердженого наказом Мінфіну від 28.01.16 р. № 21 (далі – Порядок № 21), отримані банком кошти від платника ПДВ у вигляді відсотків за договорами кредитування відображаються в рядку 5 (колонка А) декларації з ПДВ.
Операція з виплати платником ПДВ банку відсотків за договорами кредитування відповідно до пп. 1 п. 4 розд. V Порядку № 21 відображається в рядку 10.3 (колонка А) декларації з ПДВ.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Kreditnye-procenty-kak-otrazit-v-deklaracii-po-NDS.

Новини за темою:
Нова декларація з ПДВ: починаємо зі звітності за березень. Читайте в спецвипуску!

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!