Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як оподатковувати постачання послуг та реєстрацію ОСББ?

July 7, 2017

У ОСББ відсутній об'єкт обкладення ПДВ за операціями з постачання води, теплової енергії, природного газу та електричної енергії, кошти за які власники житлових і нежитлових приміщень перераховують безпосередньо на рахунки підприємств, організацій, які постачають такі товари/послуги, або перераховують на рахунок ОСББ для накопичення і наступного перерахунку підприємствам, організаціям, які постачають такі товари/послуги.
При цьому у випадку встановлення ОСББ для власників житлових і нежитлових приміщень окремої плати за товари/послуги з перерахунку отриманих від таких власників коштів підприємствам, організаціям, що постачають воду, теплову енергію, природний газ та електричну енергію, у ОСББ виникає об'єкт обкладення ПДВ виходячи з вартості поставлених товарів/послуг.
Якщо ОСББ здійснює операції з постачання товарів/послуг на митній території України, що підлягають обкладанню ПДВ згідно з розд. V Податкового кодексу (далі – ПК), загальний обсяг яких протягом останніх 12 календарних місяців перевищує 1 млн грн., то таке ОСББ згідно з вимогами ПК повинне подати до контролюючого органу за своїм місцезнаходженням заяву і відповідно зареєструватись як платник ПДВ в обов’язковому порядку.

Лист ДФС від 27.06.17 р. № 851/6/99-99-15-03-02-15/ІПК.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!