Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як нотаріусу отримати свідоцтво?

July 18, 2013

Відповідно до Закону «Про нотаріат» та Порядку видачі свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю таке свідоцтво видається Мін’юстом на підставі рішення Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату. За видачу свідоцтва, яке є підставою для призначення на посаду державного нотаріуса або для реєстрації приватної нотаріальної діяльності, встановлена плата у розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що на сьогодні складає 170 грн., а за видачу повторного свідоцтва - в розмірі 50 % від цієї суми. 
При цьому, нотаріусом може бути громадянин України, який:

  • має повну вищу юридичну освіту,
  • володіє державною мовою,
  • має стаж роботи у сфері права не менш 6 років, з них помічником нотаріуса або консультантом державної нотаріальної контори - не менш 3 років,
  • склав кваліфікаційний іспит і отримав свідоцтво про право на зайняття нотаріальною діяльністю.

Для одержання свідоцтва особа подає до Мін’юсту відповідну заяву та пакет документів, які повинні бути розглянуті протягом 15 днів з дня їх надходження. 
Повторне свідоцтво про право на зайняття нотаріальною діяльністю видається Мін’юстом у разі втрати або пошкодження свідоцтва, а також у разі необхідності внесення до нього виправлень. 
Крім того, на офіційному веб-сайті Мін’юсту розміщені інформаційні та технологічні картки адміністративних послуг з видачі свідоцтва (повторного свідоцтва) про право на зайняття нотаріальною діяльністю.

Роз’яснення Мін’юсту від 15.07.13 р.



Новини за темою:

Депозит у нотаріуса

Нові форми для нотаріального діловодства

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!