Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Кабмін затвердив Порядок та обсяги ввезення в Україну товарів суб`єктами літакобудування із звільненням від ввізного мита і ПДВ

August 30, 2017

Прийнято постанову КМУ від 09.08.17 р. № 635 «Про затвердження Порядку та обсягів ввезення на митну територію України товарів суб'єктами літакобудування із звільненням від сплати ввізного мита та податку на додану вартість».
Цей Порядок визначає механізм увезення на митну територію України (далі – МТУ) у митному режимі імпорту товарів суб'єктами літакобудування, що підпадають під дію ст. 2 Закону від 12.07.01 р. № 2660-III «Про розвиток літакобудівної промисловості», що звільняються від сплати ввізного мита та ПДВ до 1 січня 2025 року за умови дотримання вимог щодо обсягів їх увезення та цільового використання.
Використання за призначенням зазначених товарів передбачає їх використання для розробки або виробництва, або ремонту, або переобладнання, або модифікації, або технічного обслуговування авіаційної техніки та авіаційних двигунів.
Мінекономрозвитку разом із ДФС здійснюють контроль за ввезенням товарів суб'єктами літакобудування на МТУ та їх використанням за призначенням.
Суб'єкти літакобудування подають щомісяця до 20-го числа місяця, що настає за наступним періодом, митниці ДФС, якою здійснено митне оформлення товарів за їх призначенням, звіт про їх цільове використання у трьох примірниках за встановленою формою.
У разі виявлення фактів використання товарів не за призначенням контролюючі органи за місцем обліку суб'єкта літакобудування вживають заходів, передбачених нормами розд. II Податкового кодексу (далі – ПК).
Також постановою затверджено обсяги товарів, які ввозяться на МТУ суб'єктами літакобудування із звільненням від сплати ввізного мита та ПДВ.
Постанова КМУ від 09.08.17 р. № 635 набула чинності з 29.08.17 р. («Урядовий кур'єр» від 29.08.17 р. № 159).

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Kabmin-utverdil-Poryadok-i-obemy-vvoza-v-Ukrainu-tovarov-subektami-samoletostroeniya-s-osvobozhdeniem-ot-vvoznoj-poshliny-i-NDS

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!