Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Зміни до порядку обліку платників податків і зборів

May 27, 2013

З метою приведення у відповідність із вимогами Закону від 02.10.12 р. № 5412-VI «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо врегулювання окремих питань оподаткування» та інших змін у законодавстві внесено зміни до Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Мінфіну від 09.12.11 р. № 1588. Зокрема, визначено, що якщо фізична особа зареєстрована як підприємець та при цьому здійснює незалежну професійну діяльність, то в органах ДПС така фізична особа обліковується як підприємець із ознакою того, що здійснює незалежну професійну діяльність. 
У такому разі фізична особа зобов`язана подати особисто (надіслати рекомендованим листом з описом вкладення) або через уповноважену особу до органу ДПС за місцем свого постійного проживання заяву за формою № 5-ОПП з позначкою «Зміни» та копію документа, що підтверджує право фізичної особи на провадження незалежної професійної діяльності. 
При цьому, форму № 5-ОПП «Заява (для самозайнятих осіб)» викладено у новій редакції (після набрання чинності зазначена форма буде розміщена на сайті у Правовій базі «Форми» у розділі «Облік платників податків»).

Наказ Мінфіну від 27.03.13 р. № 427 набирає чинності з дня опублікування.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!