Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Змінено Порядок затвердження титулів об`єктів, які будуються за бюджетні кошти

August 29, 2016

Уряд прийняв постанову від 23.08.16 р. № 548 "Про внесення змін до пункту 7 Порядку затвердження титулів об’єктів, будівництво яких здійснюється із залученням бюджетних коштів, коштів державних підприємств, установ та організацій, а також кредитів, наданих під державні гарантії".
В рамках децентралізації внесено зміни до Порядку затвердження титулів об'єктів, будівництво яких здійснюється із залученням бюджетних коштів, коштів державних підприємств, установ та організацій, а також кредитів наданих під державні гарантії, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 вересня 1997 р. № 995.
Керівникам замовників об'єктів, будівництво яких здійснюється із залученням бюджетних коштів (місцевих бюджетів, коштів державного фонду регіонального розвитку) загальною кошторисною вартістю до 120 млн. гривень уповноважено затверджувати титули таких об'єктів та погоджувати їх з органами (у разі наявності), до сфери управління яких вони належать.
Це посилить здійснення контролю за фінансуванням об'єктів капітального будівництва на місцевому рівні в рамках бюджетної децентралізації.
При цьому титул не потребуватиме погодження з головним розпорядником бюджетних коштів, оскільки, зокрема, місцеві органи виконавчої влади, сільські, селищні, міські ради приймають рішення про будівництво та фінансування об'єктів комунальної власності, що знаходяться в їх підпорядкуванні та в межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці.
Прийняття постанови сприятиме забезпеченню ефективного використання бюджетних коштів на місцевому рівні, розширенню повноважень і відповідальності, в тому числі, місцевих, сільських та селищних органів влади, що виступають замовниками важливих об'єктів соціального значення, та спрощенню процедури затвердження та погодження титулів об'єктів.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Izmenen-Poryadok-utverzhdeniya-titulov-obektov-kotorye-stroyatsya-za-byudzhetnye-sredstva

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!