Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

За переселенцями із зони АТО зберігається робоче місце

July 14, 2014

З метою недопущення звільнення власником або уповноваженим ним органом підприємства, установи, організації громадян, які переміщуються з районів проведення АТО або залишаються у таких районах, Мінсоцполітики повідомило, що працівники, які не виходять на роботу у зв`язку з переміщенням із районів проведення АТО, або ті, які залишаються у таких районах під час проведення АТО і не мають змоги виходити на роботу у зв`язку з небезпекою для життя та здоров`я, не можуть бути звільнені за п. 4 ч. 1 ст. 40 КЗпП на підставі "прогул".
Зазначене обумовлено необхідністю збереження життя і здоров`я таких працівників та їх сімей і вважається як відсутність на роботі з поважних причин. У такому випадку за працівниками зберігаються робоче місце та посади.
Разом з тим роботодавцям рекомендовано за необхідності надавати працівникам на їх прохання оплачувані відпустки, відпустки без збереження заробітної плати, що надаються працівникам в обов`язковому порядку, та відпустки без збереження заробітної плати, які надаються за угодою сторін у порядку, визначеному законодавством.

Лист Мінсоцполітики від 08.07.14 р. № 7302/3/14-14/13.

Новини за темою:
Для продовження термінів подання звітності у зоні АТО необхідно звернутися з відповідною заявою.
Визначено порядок зарахування участі в АТО до вислуги років.
Умови прийому до ВНЗ на території Донецької та Луганської областей.
Щодо можливості перереєстрації платників податків з Донецької та Луганської областей.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!