Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Спрощена система оподаткування: як обрати новоствореному підприємцю?

April 14, 2017

Новостворені фізособи-підприємці для обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку (далі – ЄП), установленої для першої або другої групи, повинні подати заяву про застосування спрощеної системи оподаткування до закінчення місяця, у якому відбулася держреєстрація.
Зареєстровані в установленому порядку фізособи-підприємці, які до закінчення місяця, у якому відбулася держреєстрація, подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки ЄП, установленої для першої або другої групи, вважаються платниками ЄП із першого числа місяця, що настає за місяцем, у якому відбулася держреєстрація (пп. 298.1.2 ПК).
Зареєстровані в установленому законом порядку суб’єкти господарювання (новостворені), які протягом 10 днів із дня держреєстрації подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки ЄП, установленої для третьої групи, яка не передбачає сплату ПДВ, вважаються платниками ЄП із дня їх держреєстрації.
Якщо суб'єкт господарювання відразу в місяць реєстрації не скористався своїм правом перейти на спрощену систему оподаткування, то така можливість у нього буде у наступному кварталі. Для цього потрібно подати заяву до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Але прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування можливо тільки один раз протягом календарного року.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!