Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Топ-10 правових подій тижня для бізнесу

June 13, 2016

1. Створено 20 мобільних груп для боротьби з корупцією на митниці
8 червня уряд прийняв рішення про створення Міжвідомчої цільового центру і 20 міжвідомчих мобільних груп для боротьби з корупцією на митниці. До складу увійдуть представники ДФС, Держприкордонслужби і Нацполіціі. Аналітична група в складі Центру проводитиме аналітико-пошукову роботу з метою виявлення ризикових операцій в зоні діяльності митниць і передавати інформацію мобільним групам, які будуть в цілодобовому режимі діяти по всій території України, для оперативного реагування. Крім того, вирішено поетапно впроваджувати обов'язкову фото- і відеофіксацію митного огляду.

2. Нацбанк дозволив репатріацію дивідендів
Постановою від 7 червня № 342 з метою поліпшення інвестиційного клімату НБУ дозволив репатріацію дивідендів, нарахованих іноземним інвесторам за 2014-2015 роки. Повернути такі дивіденди за кордон зможуть емітенти корпоративних прав та акцій, за якими сплачуються дивіденди, або депозитарна установа, що обслуговує рахунок в ЦБ іноземного інвестора, або безпосередньо іноземний інвестор. Для повернення за кордон дивідендів одна особа може вибрати 1 уповноважений банк. Визначено і граничні суми, які можна повернути протягом календарного місяця. Зміни вступлять в силу 13 червня.

3. Діють нові форми заяв в сфері держреєстрації бізнесу
Вступив в силу наказ № 1327/5, яким Мін'юст вніс зміни до форм заяв в сфері держреєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. Також затверджено форми заяв: про державну реєстрацію припинення відокремленого підрозділу юридичної особи; - Про держреєстрацію змін до відомостей про відокремлений підрозділ юридичної особи, що містяться в ЄДР.

4. Спрощено вимоги до валютних операцій по оплаті робіт і послуг нерезидентів
9 червня вступила в силу постанова НБУ № 339, яким лібералізовано деякі вимоги до валютних операцій з оплати робіт, послуг, прав інтелектуальної власності нерезидентів. Йдеться про звільнення від необхідності отримання акта цінової експертизи деяких платежів резидентів-позичальників на користь ЄБРР, МБРР. Також звільнені від необхідності обов'язкового перекладу українською мовою і нотаріального завірення документи, які подаються резидентами в банки для проведення операцій з оплати робіт / послуг нерезидентів. Зменшено перелік документів, необхідних для отримання резидентом узгодження.

Докладнішу інформацію можна знайти за посиланням: http://jurliga.ligazakon.ua/

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Top-10-pravovyx-sobytij-nedeli-dlya-biznesa-4.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!