Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Порядок надання житлових субсидій удосконалено

March 18, 2015

Кабмін вніс зміни до деяких своїх постанов щодо призначення субсидій. Також затвердив форми бланків:
- заяви про призначення житлової субсидії;
- декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії.
Зокрема, встановлено, що громадяни несуть відповідальність за надані дані про доходи та майно, що вплинули або могли вплинути на надання субсидії та визначення її розміру.
Для нарахування субсидій можуть використовуватися відомості про доходи та розміри платежів, отримані від служб зайнятості населення, житлово-експлуатаційних організацій, житлово-будівельних кооперативів, об`єднань співвласників багатоквартирних будинків та інших компаній, які надають житлокомпослуги або нараховують плату за них.
Крім того, підрозділи служби з питань соціального захисту населення для призначення субсидій мають право запитувати інформацію в ДФС, Державтоінспекції, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, підприємств, які здійснюють технічну інвентаризацію нерухомості, вищих навчальних закладів та фондів соцстрахування.
Громадянин, якому призначена субсидія, зобов`язаний протягом місяця проінформувати підрозділ з питань соцзахисту населення про зміни у складі зареєстрованих у житлі осіб, їх соціальному статусі, зміни в переліку одержуваних житлово-комунальних послугах, умовах їх надання, виконавців цих послуг і про покупку товарів і послуг на суму понад 50 тис. грн.
Мінрегіонбуд та ЖКГ, Мінвуглепром разом з Мінінфраструктури повинні забезпечити до 15 квітня та до 1 листопада 2015 р. виготовлення підприємствами, що надають послуги з газопостачання, електропостачання та централізованого опалення, бланків заяви про призначення житлової субсидії та декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії, і доставку їх споживачам.
Особам, які отримували житлову субсидію протягом опалювального періоду 2014/15 року, субсидія на наступний період призначається на підставі раніше поданих документів.
Також збільшено граничну чисельність працівників структурних підрозділів з питань соціального захисту населення обласних, районних державних адміністрацій.

Постанова КМУ від 28.02.15 р. № 106 набуде чинності з 01.05.15 р. («Урядовий кур’єр» від 18.03.15 р. № 49).

Новини за темою:
Субсидії на житлово-комунальні послуги по-новому.
Затверджено ціни на природний газ для населення з 1 квітня 2015 року.
Як зростуть тарифи на електроенергію для населення з 1 квітня.

из

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!