Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Нова податкова накладна буде застосовуватись з 1 березня!

February 7, 2014

Затверджено нову Форму податкової накладної та Порядок заповнення податкової накладної.
Податкову накладну складає особа, яка зареєстрована як платник податку у контролюючому органі та якій присвоєно індивідуальний податковий номер платника ПДВ.
Суб`єкти підприємницької діяльності, що перейшли на спрощену систему оподаткування, яка не передбачає сплати ПДВ або передбачає його нарахування за іншими ставками, ніж визначені підпунктом "а" пункту 193.1 з урахуванням положень пункту 10 підрозділу 2 розділу ХХ ПК, втрачають право на складання ПН.
Податкова накладна складається у день виникнення податкових зобов’язань продавця.
Порядковий номер ПН містить лише числові значення (не повинен містити літер чи інших символів) та складається з трьох частин:
- у першій частині (до знаків дробу) проставляється порядковий номер;
- у другій частині (між знаками дробу) проставляється код виду діяльності, що передбачає спеціальний режим оподаткування;
- у третій частині (після знаків дробу) проставляється числовий номер філії чи структурного підрозділу.
Порядковий номер, що зазначається в першій частині порядкового номера ПН, присвоюється відповідно до її номера в реєстрі виданих та отриманих ПН.
Платники ПДВ складають окремі ПН за видами діяльності, що передбачають спеціальний режим оподаткування, та зазначають у другій частині порядкового номера ПН код відповідної діяльності.
Якщо платник податку перебуває на загальному режимі оподаткування, у другій частині порядкового номера ПН (між знаками дробу) код діяльності не заповнюється.

Наказ Міндоходів від 14.01.14 р. № 10 набуде чинності з першого числа місяця, що настає за місяцем його офіційного опублікування.


Новини за темою:

Нова форма податкової накладної: які зміни

Нова форма податкової накладної зареєстрована у Мін’юсті

Докладний коментар читайте у найближчих номерах наших видань «БАЛАНС», «БАЛАНС-АГРО» і «БАЛАНС-БЮДЖЕТ», а також пропонуємо вашій увазі ПК № 5 «ПДВ: ситуації із практики», яке виходить з друку на початку березня.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!