Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Норматив для постачальників електроенергії

July 25, 2013

Затверджено Порядок визначення відрахувань коштів на поточні рахунки постачальників електричної енергії за регульованим тарифом та на поточний рахунок із спеціальним режимом використання оптового постачальника електричної енергії.

Цей Порядок визначає методологію розрахунку нормативу відрахувань коштів на відповідні поточні рахунки з урахуванням Договору між членами Оптового ринку електричної енергії України (далі – ОРЕ). Такі нормативи на розрахунковий місяць затверджуються НКРЕ і доводяться до відома постачальників та уповноваженого банку до початку розрахункового місяця.

При цьому, розрахунок нормативу відрахувань коштів на поточний рахунок постачальників електроенергії за регульованим тарифом здійснюється на підставі таких даних:

-       установлених НКРЕ тарифів на постачання та передачу електроенергії місцевими (локальними) електромережами;

-       установлених НКРЕ роздрібних тарифів на електроенергію;

-       обсягів корисного відпуску електроенергії споживачам;

-       обсягів електроенергії, яку постачальник за регульованим тарифом купує поза ОРЕ;

-       цін (тарифів), за якими постачальник за регульованим тарифом закуповує електроенергію поза ОРЕ, але не більше рівня затвердженої прогнозованої оптової ринкової ціни на період закупівлі.

Постанова НКРЕ від 13.06.13 р. № 700 набирає чинності з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 02.08.13 р. № 56).

 


Новини за темою:

Оптова липнева ціна на електроенергію

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!