Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як заповнити податкову накладну, якщо товар отримано безоплатно

April 21, 2017

При безоплатному постачанні товарів/послуг складаються дві податкові накладні (далі – ПН).
У ПН, складеній на суму, розраховану виходячи з фактичної ціни постачання, у графі 7 (ціна постачання одиниці товару/послуги без урахування ПДВ) та у графі 10 (обсяг постачання (база оподаткування) без урахування ПДВ) зазначається «0».
Інші графи такої ПН заповнюються в загальному порядку.
У ПН (у т. ч. зведеній), яка складена на суму перевищення, робиться позначка «15 – Складена на суму перевищення бази оподаткування», визначеної відповідно до ст. 188 і 189 ПК, над фактичною ціною постачання. Така ПН отримувачу (покупцю) не надається.
При цьому в рядках такої ПН, відведених для зазначення даних покупця, постачальник (продавець) зазначає власні дані.
До розділу Б ПН вносяться дані в розрізі номенклатури постачання товарів/послуг, зокрема, до графи 2 – номенклатура товарів/послуг постачальника (продавця), у цій графі також зазначається «перевищення бази оподаткування, визначеної відповідно до ст. 188 ПК, над фактичною ціною постачання».
У графі 7 такої ПН зазначається ціна постачання одиниці товарів/послуг без урахування ПДВ, розрахована виходячи з перевищення ціни придбання/звичайної ціни/балансової (залишкової) вартості над фактичною ціною (тобто ціна придбання/звичайна ціна/балансова (залишкова) вартість), а у графі 10 відповідно сума перевищення обсягу постачання (база оподаткування) без урахування ПДВ (тобто обсяги придбання/виготовлення).
Графи 3.1, 3.2, 3.3, 4, 5, 11 при цьому не заповнюються.
У клітинках ПН, які не підлягають заповненню, нулі, прочерки та інші знаки чи символи не проставляються.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!