Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Оформлення та видача декларації виробника харчових продуктів, добавок та ароматизаторів

June 23, 2014

Держветфітослужба нагадала, що виробник сільськогосподарської продукції, призначеної для споживання людиною, харчових продуктів, харчових добавок, ароматизаторів або допоміжних матеріалів для переробки, зобов`язаний видавати декларацію виробника на такі об`єкти під час введення їх в обіг.
Декларація виробника повинна містити таку інформацію:
- назва та адреса виробника;
- назва харчового продукту, харчової добавки, ароматизатора, допоміжного матеріалу для переробки та інша інформація, необхідна для ідентифікації продукту;
- посилання на санітарні заходи, технічні регламенти або стандарти, відповідність з якими засвідчується, та умови, за яких така відповідність буде підтримуватися (умови транспортування, зберігання та інші умови обігу);
- дата видачі, ім`я, підпис та посада особи, яка видала декларацію виробника;
- для продуктів, вироблених в Україні, контрольний (реєстраційний) номер, наданий виробнику після отримання експлуатаційного дозволу відповідно до положень ст. 22 Закону "Про безпечність та якість харчових продуктів".
При цьому Держветфітослужба зазначила, що виробник сам визначає відповідальну особу, яка працює на потужності та на яку покладаються обов`язки щодо видачі декларації виробника.
Лист Держветфітослужби від 29.05.14 № 15-9-3-13/16594.

Новини за темою:
Список не потрібних дозвільних документів при митному оформленні товарів 


Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!