Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Прес-конференція, присвячена 10-й річниці святкування Дня бухгалтера, підписанню Угоди про асоціацію і другій Всеукраїнській відкритій програмі тестування бухгалтерів

July 18, 2014

14 липня в прес-центрі Інформаційного агентства ЛІГАБізнесІнформ (Київ, вул. Шамрила, 23) відбулася прес-конференція, присвячена 10-й річниці святкування Дня бухгалтера, підписанню Угоди про асоціацію і другій Всеукраїнській відкритій програмі тестування бухгалтерів.

Підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом відкрило для бухгалтерського ринку нові перспективи, але й одночасно поставило перед ним серйозні завдання. Зокрема, державним органам, професійним організаціям, виданням і працедавцям необхідно провести велику роботу з адаптації норм роботи до європейських стандартів. Про це заявив начальник Управління методології бухгалтерського обліку Департаменту податкової, митної політики і методології бухгалтерського обліку Міністерства фінансів України Олег Канцуров у ході прес-конференції.

Першочергове з таких завдань – приведення у відповідність із законодавством Європейського Союзу законів України про бухгалтерський облік та аудиторську діяльність. На виконання цього завдання відведено два роки. «Але просто приведення законодавства у відповідність – це формальна сторона інтеграції. Тобто це достатньо швидка робота, яка може бути виконана, є певні напрацювання. Це буде зроблено в терміни, визначені угодою. Але нормотворча діяльність повинна супроводжуватися формуванням свідомості наших бухгалтерів та аудиторів як фахівців європейського типу, для яких професійні стандарти, етична поведінка, ділова репутація є базовими цінностями. З тим багажем негативу, який є сьогодні, ми не можемо прийти в Європейський Союз. Ми повинні змінити внутрішній підхід до професії, а не тільки наше законодавство», – сказав Олег Канцуров.

За його словами, очікуваний результат цих процесів – підвищення рівня довіри суспільства й інвесторів до фінансової звітності вітчизняних підприємств, ефективний супровід залучення інвестицій на кожному підприємстві і в економіці в цілому, супровід великих підприємств на ринки Європи, спрощення бухгалтерського обліку для малого бізнесу, а також зростання престижу професії бухгалтера.

До адаптації бухгалтерського ринку до європейських стандартів підключилися громадські організації. Голова ради громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб» Аполлон Позов відзначив, що зараз проходять консультації з громадськими організаціями, як консолідувати зусилля для того, щоб формувати пріоритетні завдання, які необхідно вирішувати в умовах євроінтеграційного процесу.

Одним із головних завдань на сьогодні є посилення науково-методичного напряму діяльності громадських організацій. «Методичний напрям діяльності повинен бути посиленим для того, щоб ми могли навчити новим стандартам», – підкреслив він. Друге завдання, за його словами, – активна участь у заходах, що проводяться міжнародними громадськими організаціями, для формування нової громадської організації європейського типу.

«Ще одне з пріоритетних завдань – професійна думка. Життя йде швидше, ніж оновлення нормативних документів. І ми дуже часто працюємо в умовах обмежень і невизначеності. Тобто нам, громадським організаціям, належить подумати, як навчити бухгалтерів технологіям ухвалення рішень в умовах невизначеності».

За матеріалами офіційного сайту ЛІГАБізнесІнформ.
[i1558]

из

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!