Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Затверджена нова процедура встановлення тарифів на воду

January 13, 2014

З 10 січня в Україні почав діяти єдиний механізм встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення.
Нова процедура сприяє:
- встановленню послідовного та чіткого механізму подачі, розгляду розрахункових матеріалів, встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення;
- захисту прав та інтересів споживачів;
- координації роботи та підвищенню відповідальності ліцензіата при здійсненні розрахунків тарифів.
Процедура поширюється на всіх ліцензіатів, які отримали в установленому порядку ліцензії на здійснення господарської діяльності з централізованого водопостачання та водовідведення.
Зокрема, підставою для звернення ліцензіата щодо зміни тарифів можуть бути обставини, які впливають або можуть вплинути на результати діяльності ліцензіата в період регулювання, а саме:
- зміна обсягів послуг з централізованого водопостачання та водовідведення, врахованих при встановленні діючих тарифів, більш ніж на 5 %;
- зміна в установленому порядку інвестиційної програми ліцензіата, якщо це призводить до зміни тарифів більше ніж на 5 % від встановленого рівня;
- зміна протягом терміну дії тарифів обсягу окремих витрат, пов`язаних із здійсненням ліцензованої діяльності з централізованого водопостачання та водовідведення, з причин, що не залежать від ліцензіата, зокрема збільшення або зменшення ставок податків і зборів, розмірів мінімальної заробітної плати, орендної плати та амортизаційних відрахувань, підвищення або зниження цін і тарифів на паливно-енергетичні та інші матеріальні ресурси, якщо це в сукупності призводить до зміни тарифів більше ніж на 5 % від встановленого рівня.

Постанова Нацкомпослуг від 29.11.13 р. № 253 набула чинності з 10.01.14 р. («Офіційний вісник України» від 10.01.14 р. № 2).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!