Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Страховики отримали змінені ліцензійні умови

September 4, 2013

Внесено зміни до Ліцензійних умов провадження страхової діяльності.
Для отримання ліцензії на здійснення страхової діяльності страховик, створений у формі повного чи командитного товариства або товариства з додатковою відповідальністю, разом з іншими документами має подати довідку про фінансовий стан засновників (учасників), підтверджену аудитором (аудиторською фірмою). Раніше подання такої довідки передбачалося і для страховиків, утворених у формі АТ.
У разі наявності у страховика відокремлених підрозділів у заяві на отримання ліцензії зазначається або до заяви додається їх перелік із зазначенням їх найменування, місцезнаходження, номерів телефонів, а також дати та номеру рішення про створення відокремленого підрозділу. Раніше страховик мав вносити інформацію про відокремлені підрозділи на підставі заяви за окремою формою. Крім того, виключено норму щодо обов’язку страховика у разі ліквідації його відокремленого підрозділу або в разі припинення провадження ним страхової діяльності протягом 10 робочих днів з дати ліквідації відокремленого підрозділу або з дати припинення його діяльності подавати до Нацкомфінпослуг відповідне повідомлення у письмовій формі.
Нацкомфінпослуг має прийняти рішення про видачу ліцензії, про відмову у видачі ліцензії або рішення про залишення заяви про видачу ліцензії без розгляду не пізніше 30 днів з дня надходження заяви та всіх необхідних документів від заявника. Заява про видачу ліцензії залишається без розгляду, якщо: заява підписана особою, яка не має на це повноважень; документи оформлені з порушенням вимог даних ліцензійних умов; документи подані не в повному обсязі.
Після видачі ліцензії на право проведення конкретних видів страхування відповідна інформація вноситься Нацкомфінпослуг до Державного реєстру фінансових установ (раніше – до Єдиного державного реєстру страховиків (перестраховиків) України).
Контроль за додержанням даних ліцензійних умов здійснюється Нацкомфінпослуг шляхом проведення виїзних та безвиїзних перевірок (інспекцій) відповідно до Правил проведення перевірок (інспекцій) Нацкомфінпослуг.

Розпорядження Нацкомфінпослуг від 25.07.13 р. № 2502
набуде чинності з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 06.09.13 р. № 66).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!