Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Реєстрація фінкомпаній по-новому

September 10, 2013

Затверджено нову редакцію Положення про внесення інформації щодо фінансових компаній до Державного реєстру фінансових установ та встановлення вимог до облікової та реєструючої системи фінансових компаній.
Фінансовими компаніями вважаються фінансові установи, які надають фінпослуги та державне регулювання яких віднесено до компетенції Нацкомфінпослуг. До таких фінустанов не відносяться банки, професійні учасники ФР, ІСІ, фінансові установи, які мають статус міжурядових міжнародних організацій, Держказначейство та державні цільові фонди, фінансові установи, що здійснюють діяльність з переказу коштів, установи, які надають послуги у страховій діяльності, діяльності з надання послуг накопичувального пенсійного забезпечення, а також фінансові установи - юридичні особи публічного права, кредитні установи, у т. ч. кредитні спілки та ломбарди.
Нацкомфінпослуг не пізніше 30 календарних днів з дати надходження заяви про реєстрацію за відсутності підстав для залишення її без розгляду приймає рішення про внесення інформації про заявника до Реєстру фінустанов або про відмову в її внесенні. У разі позитивного рішення заявник протягом 30 календарних днів з дня направлення йому повідомлення про прийняття такого рішення має подати до Нацкомфінпослуг в паперовій та електронній формах реєстраційну картку. У разі відсутності зауважень до оформлення реєстраційної картки не пізніше 5 робочих днів з дати її надходження Нацкомфінпослуг оформлює свідоцтво про реєстрацію фінустанови. Після отримання свідоцтва фінансова компанія має право надавати виключно ті фінансові послуги, які зазначені в додатку до нього та надання яких не потребує отримання відповідного дозволу/ліцензії.
Крім того, з метою приведення у відповідність норм законодавства з нормами даного положення внесені зміни до:
- Положення про Державний реєстр фінансових установ;
- Ліцензійних умов провадження діяльності з адміністрування фінансових активів для придбання товарів у групах;
- Ліцензійних умов провадження діяльності із залучення коштів установників управління майном для фінансування об`єктів будівництва та/або здійснення операцій з нерухомістю.

Розпорядження Нацкомфінпослуг від 11.07.13 р. № 2265 набуде чинності через 3 місяці з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 13.09.13 р. № 68).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!