Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Перевірка Міндоходів: які електронні документи не визнаються підтверджуючими?

June 7, 2013

Міндоходів нагадує, що первинні документи, створені в електронному вигляді, застосовуються у бухгалтерському обліку за умови дотримання вимог законодавства про електронні документи та електронний документообіг. 
Відповідно до ПК при проведенні перевірок платник податків зобов`язаний надати посадовим особам територіальних органів Міндоходів у повному обсязі всі документи, що пов`язані з предметом перевірки, тобто належним чином завірені копії первинних фінансово-господарських, бухгалтерських та інших документів, що можуть свідчити про приховування (заниження) об`єктів оподаткування, несплату податків, зборів (обов`язкових платежів), порушення вимог іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на Міндоходів. 
При цьому, до складу витрат не включаються витрати, не підтверджені відповідними розрахунковими, платіжними та іншими первинними документами. Таким чином, невиконання платником податку вимог до первинних документів та інших документів, пов`язаних з обчисленням та сплатою податків і зборів, що ведуться в електронному вигляді, є підставою для невизнання їх підтверджуючими документами органами Міндоходів.

Лист Міндоходів від 14.05.13 р. № 2521/6/99-99-18-06-05-15.

Пам`ятку платника податків про ведення обліку господарських операцій в електронному вигляді та подання документів в електронному вигляді до органів ДПС можна знайти у Правовій базі «Довідкова інформація» у розділі «Податкові роз’яснення».

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!