Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Правила звітування перед Нацкомпослуг

December 6, 2013

Затверджено Правила організації звітності, що подається до Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг (далі – Правила, Нацкомпослуг). Суб`єкти, що провадять господарську діяльність у сфері теплопостачання, централізованого водопостачання і водовідведення, яка належить до держрегулювання Нацкомпослуг (далі – ліцензіати), повинні подавати звітність Нацкомпослуг та її територіальним органам. Правилами, зокрема, визначено:
– форми звітності та пояснення до їх заповнення: № 1-НКП-тепло (місячна); № 2-НКП-тепло (місячна); № 3-НКП-тепло (місячна); № 4-НКП-водопостачання/водовідведення (місячна); № 5-НКП-водопостачання (місячна); № 6-НКП-водовідведення (місячна); № 7-НКП-інвестиції тепло (квартальна); № 8-НКП-ЖКК (квартальна); № 9-НКП-інвестиції вода (квартальна); № 10-НКП-тех­нічний паспорт тепло (річна); № 11-НКП-технічна характеристика вода (річна); № 12-НКП-інвестиції вода підсумковий. Також наведено Перелік форм звітів, по яких додатково подаються завірені копії;
– строки, періодичність і способи подання звітності. Звіти подаються електронною поштою (на електронні адреси, що вказані у Правилах) і на паперових носіях. На офіційному сайті Нацкомпослуг www.nkp.gov.ua розміщені електронні шаблони звітів і пояснення щодо їх заповнення. Звіти на паперових носіях відправляються поштою із супровідним листом і відповідними примітками та поясненнями до звіту (за необхідності). Датою подання звіту вважається день його фактичної передачі до служби діловодства Нацкомпослуг або дата відправлення, зазначена на штемпелі підприємства зв`язку. Граничний строк подання звіту зазначено у відповідній формі звітності. Ліцензіат, у якого відсутня діяльність у звітному періоді, подає форми звітності з проставленими нулями у відповідних клітинках. Періодичність подання форм звітності зазначено в таблиці (додаток 13 до Правил).

Постанова Нацкомпослуг від 11.10.13 р. № 202 набуде чинності з дня опублікування. Готується до опублікування у «Офіційному віснику України» від 10.12.13 р. № 93.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!