Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Відмова від сплати авансових внесків: без проблем не обійшлося

July 8, 2013

На думку Міндоходів, відповідно до Податкового кодексу у разі, якщо платник податку, який сплачує авансовий внесок, за підсумками першого кварталу звітного (податкового) року не отримав прибуток або отримав збиток, він має право подати податкову декларацію та фінансову звітність за перший квартал. Такий платник податку авансових внесків у другому - четвертому кварталах звітного (податкового) року не здійснює, а податкові зобов`язання визначає на підставі податкової декларації за підсумками першого півріччя, трьох кварталів та за рік, яка подається до органу ДПС в порядку, передбаченому ПК. При цьому, платник податку авансових внесків у II - IV кварталах 2013 року (в т. ч. у квітні 2013 року) не здійснює. 
Разом з тим податкові зобов`язання, визначені на підставі податкової декларації за підсумками першого кварталу, зменшуються на суму авансових внесків за січень - березень 2013 року.

Лист Міндоходів від 21.05.13 р.  3102/6/99-99-19-03-02-15.

Але слід зазначити, що висновок потребує уточнення. Адже якщо підприємство, яке сплачує авансові внески, прийняло рішення подати декларацію за I квартал 2013 року, то зробити це воно могло з однієї причини – у зв’язку з відсутністю прибутку або отриманням збитків у такому звітному періоді. Це означає, що податкові зобов’язання, визначені в декларації за I квартал 2013 року, дорівнюють нулю, і зменшувати нічого. 
Більш детальний коментар див. «Баланс» № 50, який вийшов з друку 24.06.13 р.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!