Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Особливості звітності фінкомпаній та ломбардів

August 13, 2013

Затверджено зміни до деяких нормативно-правових актів Держкомфінпослуг, зокрема до:

  • Порядку надання звітності фінансовими компаніями, довірчими товариствами, а також юридичними особами - суб`єктами господарювання, які за своїм правовим статусом не є фінансовими установами, але мають визначену законами та нормативно-правовими актами Держфінпослуг або Нацкомфінпослуг можливість надавати послуги з фінансового лізингу;
  • Порядку складання та подання звітності ломбардами до Нацкомфінпослуг.

У разі самостійного виявлення помилок, що містяться в раніше поданій звітності, фінансова компанія, довірче товариство або лізингодавець, а також ломбард мають право подати виправлені форми звітності та письмові пояснення із зазначенням причин допущення помилок та інформації щодо граф та/або рядків форм звітності, у яких були допущені помилки, не пізніше ніж протягом 10 календарних днів з дати кінцевого терміну подання такої звітності. Раніше для фінкомпаній та лізингодавців така можливість існувала протягом місяця з дати подання такої звітності, а для ломбардів – не пізніше останнього терміну подання наступної звітності.
Звітність ломбардами до Нацкомфінпослуг за рік подається не пізніше 9 (раніше – 20) лютого року, наступного за звітним. Електронна форма такої звітності складається та подається через веб-інтерфейс на веб-сайті Нацкомфінпослуг в мережі Інтернет у режимі он-лайн.
Крім того, до 1 червня (раніше – 1 липня) року, наступного за звітним, ломбард подає до Нацкомфінпослуг аудиторський висновок та річну фінансову звітність, яка підтверджена аудиторською фірмою або аудитором, інформація про яких унесена до реєстру аудиторських фірм та аудиторів, що ведеться Нацкомфінпослуг.
Також визначені підстави застосування Нацкомфінпослуг заходів впливу до ломбарду у разі, якщо звітність складена та/або подана з порушеннями вимог законодавства.

Розпорядження Нацкомфінпослуг від 16.07.13 р. № 2281 набуде чинності з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 20.08.13 р. № 61).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!