Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Новий порядок ідентифікації суб`єктів первинного фінмоніторингу

July 2, 2013

Затверджено порядок формування облікового ідентифікатора суб`єкта первинного фінансового моніторингу та надання повідомлення про його присвоєння. 
Обліковий ідентифікатор формується Держфінмоніторингом на підставі ключових реквізитів форми обліку, яка подана суб`єктом у встановленому порядку. У разі зміни ключових реквізитів суб`єкта присвоєний обліковий ідентифікатор анулюється та у встановленому порядку формується новий. 
При здійсненні запитів до державних органів стосовно ідентифікації клієнтів та в інших визначених випадках суб`єкти первинного фінмоніторингу використовують повідомлення про присвоєння їм облікового ідентифікатора, якими є: 

  • свідоцтво про постановку суб`єкта первинного фінансового моніторингу на облік  – для суб`єктів - фізичних осіб, які в установленому законом порядку через свої релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків; 
  • довідка про присвоєння облікового ідентифікатора суб`єкта первинного фінансового моніторингу – для інших суб`єктів. 

Втратив чинність наказ Держфінмоніторингу від 27.08.10 р. № 150, яким було затверджено попередній порядок.

Наказ Мінфіну від 28.05.13 р. № 560 набуде чинності з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 09.07.13 р. № 49).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!