Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Податковий кредит за незареєстрованими ПН «відпрацює» Міндоходів

December 17, 2013

Оновлено Методичні рекомендації щодо комплексного відпрацювання сум ПДВ, які формують податковий кредит за податковими накладними, не зареєстрованими в ЄРПН. Визнано таким, що втратив чинність наказ ДПС від 15.05.12 р. № 420, яким затверджувалась попередня редакція таких Методичних рекомендацій.
Зокрема, визначено, що починаючи зі звітності за жовтень співставлення розбіжностей між даними реєстрів податкових накладних (РПН) та Єдиного реєстру податкових накладних здійснюватиметься засобами IC «Податковий блок».
Територіальний орган Міндоходів направляє інформаційні повідомлення платникам ПДВ, якими не подано за звітний місяць РПН або які мають розбіжності між даними РПН та ЄРПН. 
До платників, які після отримання повідомлення не вжили заходів щодо самостійного виправлення помилки шляхом коригування реєстру виданих та отриманих податкових накладних методом «сторно», вживаються заходи щодо відпрацювання сум ПДВ.
Податковий кредит платників, які включили до складу податкового кредиту податкові накладні, що підлягають реєстрації у ЄРПН, але не є зареєстрованими, відпрацьовується територіальними органами Міндоходів у ході камеральних перевірок та підлягає зменшенню.

Наказ Міндоходів від 29.11.13 р. № 724 буде опубліковано з коментарем спеціаліста у «БАЛАНС» № 102 від 23.12.13 р.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!