Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Податок на нерухомість: хто платить, якщо власником є неповнолітній?

March 29, 2013

Згідно із ст. 6 Сімейного кодексу України від 10.01.02 р. № 2947-III правовий статус дитини має особа до досягнення нею повноліття. 
Неповнолітньою вважається дитина у віці від чотирнадцяти до вісімнадцяти років. 
Відповідно до п. 99.2 Податкового кодексу грошові зобов’язання неповнолітніх осіб виконуються їх батьками (усиновителями), опікунами (піклувальниками) до набуття неповнолітніми особами цивільної дієздатності в повному обсязі. 
У разі невиконання грошових зобов’язань неповнолітніх вони самі та їх батьки (усиновителі) несуть солідарну майнову відповідальність за погашення грошових зобов’язань та/або податкового боргу. 
При затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми узгодженого грошового зобов’язання, платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу у розмірі 10 % погашеної суми податкового боргу. При затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 20 % погашеної суми податкового боргу. 
Пеня нараховується на суму податкового боргу (включаючи суму штрафних санкцій за їх наявності та без урахування суми пені) із розрахунку 120 % річних облікової ставки НБУ, діючої на день виникнення такого податкового боргу або на день його (його частини) погашення, залежно від того, яка з величин таких ставок є більшою, за кожний календарний день прострочення у його сплаті.

За матеріалами ДПІ у Дарницькому районі м. Києва ДПС.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!