Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Маршрут руху «листів щастя» з податку на нерухомість

October 28, 2013

Відповідно до ПК розроблено Порядок інформування контролюючими органами за місцем проживання (реєстрації) фізособи – платника податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, відповідні контролюючі органи за місценадходженням об’єктів житлової нерухомості про надіслані (вручені) платникам податку податкові повідомлення-рішення про сплату податку.
Сам Порядок більш нагадує «витяг» п. 58.3 ПК з додаванням алгоритму дій що робити далі.
А саме, Міністерство вказало, що у разі вручення податкового повідомлення-рішення, у корінці зазначається прізвище та ініціали особи, яка отримала повідомлення. Це підтверджується її підписом, та вказується дата вручення (отримання).
У разі надсилання листом з повідомленням про вручення, датою вручення вважається дата, вказана в повідомленні про вручення, або дата наведена в поштовому повідомленні про вручення із зазначенням причин не вручення.
Зазначений корінець повідомлення повертається до контролюючого органу, де відповідальний працівник підрозділу доходів і зборів, не пізніше наступного дня після його повернення, вносить до системи IC «Податковий блок» дату вручення (отримання) платнику податку такого повідомлення.

Наказ Міндоходів від 22.10.13 р. № 611 набув чинності з дня прийняття.


Новини за темою:

Момент отримання повідомлення-рішення

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!