Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Контроль ЗЕД: банки врахують всі зміни в МД

March 5, 2013

Відповідно до Інструкції про порядок здійснення контролю за експортними, імпортними операціями банки здійснюють контроль таких операцій резидентів на підставі офіційної інформації у реєстрах МД, які формуються митними органами на основі даних, зазначених в МД, та передаються банкам з використанням ПЗ НБУ.
У разі наявності помилкових даних у реєстрах МД та/або у МД митні органи надсилають банкам уточнені дані про експортні, імпортні операції їх клієнтів, зокрема аркуші коригування, якими оформлені зміни до МД.
З метою уникнення використання недостовірної інформації при здійсненні контролю за експортними, імпортними операціями резидентів банки обов’язково мають враховувати таку уточнену інформацію.
Також НБУ нагадує, що банки мають право вимагати і одержувати від своїх клієнтів повну інформацію про здійснення ними валютних операцій. При цьому, у разі перерахування резидентом коштів на користь нерезидента, надходження від нерезидента коштів на користь резидента або, якщо резидент зазначений у реєстрі вивізних МД, банкам повинні надаватися копії:

  • договору з нерезидентом, 
  • актів та інших документів, що підтверджують здійснення ЕК (ІМ) продукції, виконання робіт (надання або отримання послуг), здійснення експорту прав інтелектуальної власності, 
  • інших документів, що необхідні банку для здійснення контролю за своєчасністю розрахунків за експортними, імпортними операціями його клієнтів.

Лист НБУ від 28.02.13 р. № 28-311/699/2529.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!