Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Коли робота за сумісництвом стає основною?

May 7, 2013

Мінсоцполітики роз’яснило деякі проблемні питання роботи за сумісництвом. Відповідно до положення про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій, працівник, який приймається на роботу за сумісництвом на інше підприємство, в установу, організацію, повинен пред`явити власнику або уповноваженому ним органу паспорт (пред`явлення трудової книжки не передбачено), а також диплом або інший документ про здобуту освіту чи професійну підготовку, якщо робота вимагає спеціальних знань. Причому, відомості про роботу за сумісництвом вносяться в трудову книжку за бажанням працівника власником або уповноваженим ним органом за місцем основної роботи. 
Допомога з тимчасової непрацездатності застрахованій особі, яка працює за сумісництвом, здійснюється за місцем роботи за сумісництвом на підставі копії листка непрацездатності, завіреної підписом керівника і печаткою за основним місцем роботи та довідки про середню зарплату за основним місцем роботи. 
При звільненні працівника з основної роботи, робота за сумісництвом може стати його основним місцем роботи. При цьому, за заявою працівника розривається трудовий договір про роботу за сумісництвом, а укладається новий трудовий договір про роботу на підприємстві на певній посаді шляхом видання наказу про це. 
У разі звільнення працівника з роботи за сумісництвом запис про це у трудовій книжці не здійснюється, якщо за основним місцем роботи у трудову книжку працівника не внесено запис про прийняття на таку роботу.

Лист Мінсоцполітики України від 28.03.13 р. № 2-1/06/187-13.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!