Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Кожному об’єкту – своя база оподаткування!

March 28, 2013

З 1 січня 2013 року набула чинності ст. 265 ПК, якою введено в дію новий місцевий податок - податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Платниками даного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об`єктів житлової нерухомості. При цьому, житлова площа об`єкта нерухомості є базою оподаткування. 
База оподаткування об`єктів нерухомості, що перебуває у власності фізособи, може бути зменшена: для квартири - на 120 кв. м і для житлового будинку - на 250 кв.м. Така пільга надається один раз за базовий податковий (звітний) період і застосовується за вибором платника податку до об`єкта житлової нерухомості, у якій він зареєстрований в установленому законом порядку, або до будь-якого іншого об`єкта житлової нерухомості, яким він володіє. 
Крім того, якщо платник податку володіє кількома об`єктами житлової нерухомості, то база оподаткування обчислюється окремо за кожним з таких об`єктів.

Лист ДПС України від 01.03.13 р. № 1246/А/17-3214.

Розміри ставок місцевих податків та зборів можна знайти у Довіднику бухгалтера «Довідкова інформація» в розділі «Податки та збори».

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!