Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Дивимось у майбутнє без остраху: 22 грудня в Черкасах відбулося засідання бухгалтерського клубу

December 30, 2016

22 грудня для підбиття річних підсумків, а надто для розуміння змін у роботі в наступному році у великій лекційній залі Черкаської обласної наукової бібліотеки імені Тараса Шевченка зібралися бухгалтери – учасники засідань клубу, організовуваних Черкаським обласним осередком громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб».
Як завжди, питання з порядку денного семінару-практикуму під назвою «Головний бухгалтер і безпека бізнесу» були надзвичайно актуальними, адже добиралися з урахуванням побажань самих бухгалтерів.
Постійний лектор бухгалтерського клубу, сертифікований аудитор, доктор економічних наук, професор Остап’юк Наталія Анатоліївна докладно висвітлювала питання, акцентуючи увагу на законодавчих змінах у кожному з них. Певна річ, з огляду на завершення року, розглядалися терміни й особливості складання річної звітності для великих, малих та мікропідприємств; визначення показника річного доходу для декларації з податку на прибуток та коригування фінансового результату, а також узгодження показників фінансової звітності та Декларації з податку на прибуток. Також стрижневими були питання щодо заповнення Декларації з ПДВ і додатків до неї, виправлення помилок у Декларації з ПДВ, застосування штрафних санкцій.
Саме в період новорічних святкувань постала потреба з’ясувати всі нюанси проведення корпоративів та вручення подарунків за рахунок підприємства, зокрема щодо сплати податків в оптимальній сумі, а також щодо обліку та оподаткування подарунків дітям співробітників від профспілки.
Доволі незвичним для стандартних бухгалтерських засідань стало психологічне питання «Хвилинка для себе: як підготуватися до Нового року та увійти в нього спокійно, упевнено та комфортно?».
А найголовніше – з цього засідання присутні винесли ряд неоціненно корисних практичних порад, як убезпечитися від необачливих кроків та їх негативних наслідків у майбутньому, як оптимізувати свою роботу з урахуванням зростаючого навантаження, як делегувати повноваження та ділити відповідальність, що потрібно передбачити для захисту інтересів бухгалтера та підприємства в цілому, при цьому дотримуючись усіх вимог сучасного податкового законодавства.
Після обговорення основних питань, яке тривало традиційно в невимушеній та доброзичливій атмосфері, Наталія Анатоліївна надала вичерпні відповіді на усні та деякі письмові запитання від бухгалтерів.

Дякуємо всім бухгалтерам за активність, вітаємо їх із майбутніми святами і бажаємо здоров’я, натхнення та неабияких сил у їхній нелегкій праці в наступному році. Разом бухгалтерська спільнота здатна подолати будь-які труднощі. «З нами завжди є рішення!» – таким є головне гасло громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб».

Маренич Ольга Іванівна, головний бухгалтер Черкаської дирекції УДППЗ «Укрпошта»:
– Дуже корисний, актуальний семінар. Важливо бухгалтеру знати думку податківця чи аудитора щодо правильності ведення бухгалтерського обліку, а також оформлення господарських операцій. Бажаємо в новому році мудрих вчинків та адекватних законів!

Мазуренко Алла Олексіївна, головний бухгалтер КП «Агроекологія»:
– Дуже корисна інформація щодо складання річної звітності, зокрема щодо податкових різницях у декларації з податку на прибуток. Не зовсім адекватні зміни до Податкового кодексу тепер уже не видаються такими вже і страшними, бо є інструменти та посилання на сайти та документи, якими можна керуватися в боротьбі за ідеальний бухгалтерський облік. Дуже дякую за змістовний семінар!!! Особлива подяка Наталії Анатоліївні! Вона – супер!

Майстренко Ольга Олександрівна, головний бухгалтер ТОВ «Нова Графік»:
– Дуже толковий лектор-спеціаліст. Завжди із задоволенням слухаю її семінари. Сьогоднішній семінар корисний: закцентовані всі оновлені моменти з посиланнями та прив’язками до відповідних статей. Дякую за позитив!

Терещенко Лілія Василівна, головний бухгалтер ПП «Старелітелектросервіс»:
– Велике дякую за проведення безкоштовних семінарів, де висвітлюються зміни до ПК, листи ДФС, постанови – все те, на що потрібно звернути увагу.

Світлана Буслова, голова Черкаського обласного осередку
громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб»
ck@b-club.com.ua

[i3470]

из

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!