Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Повернення товарів нерезиденту в митному режимі реекспорту: які наслідки з ПДВ?

October 24, 2016

Для застосування режиму реекспорту товари мають вивозитися протягом 6-ти місяців із дати поміщення їх у митний режим імпорту й перебувати в тому самому стані, у якому вони були ввезені на митну територію України, крім природних змін їх якісних та/або кількісних характеристик за нормальних умов транспортування, зберігання та використання (експлуатації), унаслідок чого були виявлені недоліки, що спричинили реекспорт товарів.
Після поміщення товарів у митний режим реекспорту за п. 5 ч. 1 ст. 86 МКУ, зокрема, ПДВ справляється відповідно до ПКУ (ст. 89 МКУ).
Згідно з пп. «б» пп. 195.1.1 ПКУ, операції з вивезення товарів за межі митної території України в митному режимі реекспорту, якщо товари поміщено в такий режим відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 86 МКУ, обкладаються ПДВ за нульовою ставкою.
Товари вважаються вивезеними за межі митної території України, якщо таке вивезення підтверджено в порядку, визначеному КМУ, митною декларацією, оформленою відповідно до вимог МКУ.

(Підкатегорія 101.05 «ЗІР»).

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Povernennya-tovariv-nerezidentu-v-mitnomu-rezhimi-reeksportu-yaki-naslidki-z-PDV.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!