Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Волонтери та добровольці ранені в АТО отримуватимуть одноразову грошову допомогу

November 24, 2015

Президент підписав Закон від 03.11.15 р. № 735-VІІІ «Про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо виплати одноразової грошової допомоги волонтерам, добровольцям, які захищають незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, та членам сімей загиблих».
Закон передбачає надання безпосереднім учасникам АТО із числа добровольців, волонтерів та інших осіб, які стали інвалідами внаслідок поранення, контузії або каліцтва, одноразової грошової допомоги у розмірах:
- 250-кратного прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб, у разі встановлення інвалідності І групи;
- 200-кратного прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб, у разі встановлення інвалідності II групи;
- 150-кратного прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб, у разі встановлення інвалідності III групи.
У разі смерті зазначених вище осіб члени їх сімей, за Законом, мають отримати одноразову грошову допомогу у розмірі 500-кратного прожиткового мінімуму.
Відповідно до Прикінцевих положень Закону, зазначені вище положення поширюються на осіб, які визнані інвалідами, членів сімей осіб, які загинули (померли) до набрання чинності цим Законом.

Закон від 03.11.15 р. № 735-VІІІ набирає чинності через місяць з дня його опублікування.

Новини за темою:
Президент України підписав низку законів

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!