Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Внесено зміни до Умов прийому до ВНЗ України у 2014 році

September 16, 2014

Наказом МОН від 04.09.14 р. № 983 внесено зміни до Умов прийому до вищих навчальних закладів України в 2014 році.

Зокрема, унормовано питання прийому заяв та документів, конкурсного відбору та зарахування на навчання до ВНЗ, розташованих на території Донецької та Луганської областей, відповідно до розпорядження КМУ від 27.08.14 р. № 785.

Як зазначалося раніше, керівники ВНЗ, що розташовані у Донецькій та Луганській областях, самостійно в межах державного замовлення визначають умови та порядок проведення конкурсного відбору абітурієнтів, які проживають у цих областях і не проходили зовнішнього незалежного оцінювання (за вступними іспитами або відповідно до середнього бала атестата), а також дату закінчення вступної кампанії з обов’язковим повідомленням про це Міністерству освіти і науки та розміщенням відповідних відомостей у ЗМІ та на веб-сайтах навчальних закладів.

Абітурієнти, які не проходили зовнішнього незалежного оцінювання, мають право надсилати заяви про вступ до навчального закладу на електронну адресу приймальних комісій ВНЗ або надсилати їх поштою.

Окрім того, відповідно до змін, у разі наявності вакантних місць на навчання за державним замовленням приймальні комісії вищих військових навчальних закладів (військових навчальних підрозділів ВНЗ), інших вищих навчальних закладів, які здійснюють підготовку фахівців для Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державної прикордонної служби України, можуть проводити додатковий конкурсний відбір та зарахування в 2014 році у строки, визначені керівниками цих вищих навчальних закладів.

На вакантні місця державного замовлення, місця, що фінансуються за кошти фізичних і юридичних осіб, в межах ліцензованого обсягу може проводитись додаткове зарахування осіб, які вступали до обраного або до іншого вищого навчального закладу за умови збігу конкурсних предметів сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання (вступних екзаменів і творчих конкурсів) при вступі на певний напрям підготовки (спеціальність) у межах однієї галузі знань.

Наказ МОН від 04.09.14 р. № 983 набуде чинності з дня офіційного опублікування.

[d1667] 

Новини за темою:

Рекомендації щодо формування структури навчального року

Особливості переведення іноземних студентів, які навчались на Донбасі

Вступників Донбасу зарахують до ВНЗ на підставі електронної заяви

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!