Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Повідомлення податкових органів про прийнятих працівників. Порада від експерта редакції!

July 8, 2015

Одним із питань, що не перестає викликати неспокій у керівників, бухгалтерів і кадровиків установ, є питання, як повідомляти орган державної фіскальної служби про новоприйнятого працівника зважаючи на заборону, установлену ч. 3 ст. 24 КЗпП, допускати новоприйнятого працівника до роботи без повідомлення органу державної фіскальної служби в порядку, установленому КМУ. Поки відповідний порядок не був розроблений, згідно з роз`ясненням ДФС (лист від 29.01.15 р. № 2627/7/99-99-17-03-01-17) таким повідомленням уважалося заповнення таблиці 5 додатка 4 до Порядку, затвердженого спочатку наказом Міндоходів від 09.09.13 р. № 454, а потім наказом Мінфіну від 14.04.15 р. № 435, і подання її до територіальних органів фіскальної служби за місцем обліку установи в строки, установлені для звіту з ЄСВ разом з усіма необхідними додатками, уключаючи й додаток 4. При цьому окремо при кожному прийнятті працівника на роботу титульний аркуш із таблицею 5 додатка 4 подавати не вимагалося.

17.06.15 р. КМУ ухвалив Постанову № 413, якою визначив порядок повідомлення державної фіскальної служби та її територіальних органів про прийняття працівника на роботу і затвердив форму такого повідомлення. Згідно з цією постановою роботодавець (установа) повинен повідомити орган ДФС за своїм основним місцем обліку як платника ЄСВ про прийнятих працівників до початку їх роботи. Отже, повідомляти фіскальні органи, можливо, потрібно буде частіше ніж раз на місяць.

Повідомити можна одним із таких способів:

1. на паперових носіях, якщо трудові договори укладені не більше ніж з п’ятьма особами; 

2. засобами електронного зв`язку з використанням електронного цифрового підпису відповідальних осіб згідно з вимогами законодавства; 

3. на паперовому носії разом із копією в електронній формі. 

 

Надавати таке повідомлення за встановленою формою потрібно з дати опублікування Постанови № 413 (на даний момент зазначена постанова оприлюднена частково (без додатка)).

Чередник Наталія,

редактор журналу «БАЛАНС-БЮДЖЕТ» 

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!