Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Облік платників податків з 06.06.14 р. по-новому

June 2, 2014

Викладено у новій редакції Порядок обліку платників податків і зборів, затверджений наказом Мінфіну від 09.12.11 р. № 1588.

Установлено, що у разі зміни місцезнаходження/місця проживання платників податків з території АР Крим та міста Севастополя на місцезнаходження/місце проживання в областях та місті Києві і отримання контролюючими органами відомостей держреєстратора про внесення змін до відомостей про місцезнаходження (місце проживання) платника податків або заяви за ф. № 1-ОПП або за ф. № 5-ОПП із позначкою "Зміни", поданих платником податків до контролюючого органу за новим місцезнаходженням, облік таких платників податків здійснюється з урахуванням такого:

- контролюючі органи в областях та місті Києві за новим місцезнаходженням/місцем проживання платників податків здійснюють обробку відомостей із Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців (далі - ЄДР) або приймання заяв і документів від платників податків, а також взяття на облік платників податків за основним місцем обліку не пізніше наступного робочого дня з дня отримання відомостей з ЄДР чи заяв від платників податків;

- платників податків, які до набрання чинності цим наказом змінили місцезнаходження/місце проживання та не були взяті на облік як платники податків за новим місцезнаходженням/місцем проживання, відповідні контролюючі органи візьмуть на облік протягом двох днів після набрання чинності цим наказом.

Також, зокрема, зазнали змін форми:

- № 1-ОПП «Заява (для юридичних осіб та відокремлених підрозділів)»;

- № 5-ОПП «Заява (для самозайнятих осіб)»;

- № 8-ОПП «Заява про ліквідацію або реорганізацію платника податків»;

- № 11-ОПП «Повідомлення про взяття на облік/зняття з обліку платника податків у зв`язку зі зміною місцезнаходження (місця проживання)»;

- № 20-ОПП «Повідомлення про об`єкти оподаткування або об`єкти, пов`язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність».

Наказ Мінфіну від 22.04.14 р. № 462 набуде чинності з дня опублікування. Готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 06.06.14 р. № 43.

[d1377]

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!