Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Туристичний бізнес: суб`єкти та правила

June 3, 2014

Хто має право займатися туристичною діяльністю, як суб`єктові такої діяльності отримати ліцензію, оформити обов`язкові страховки і підтвердити громадську відповідальність.

1. Туроператор може працювати з постачальниками турпослуг і туристами як за прямими договорами, так і за агентськими (посередницькими) договорами продажу туристичних послуг.

2. Турагенти виступають виключно посередниками при реалізації турпродукту (турпослуги) туристам, а значить, працюють тільки за посередницькими (агентськими) договорами.

3. При реалізації турпродукту як туроператорам, так і турагентам слід урахувати особливі вимоги в частині обкладення ПДВ, установлені ст. 207 ПК.

Ознайомитися з цією темою у повному обсязі можна у «БАЛАНС», 2014, № 43.

 

Крім того, у консультації «Оподаткування та облік у туроператора й турагента» дізнаєтеся чим відрізняється бухоблік та оподаткування в туроператорів і турагентів на загальній системі оподаткування, а також які особливості обкладення ПДВ турпослуг і винагороди.

У консультації «Подарунковий сертифікат в обліку турфірми» роз’яснено, що є подарунковим сертифікатом і як правильно відобразити в обліку туроператора та турагента операції з виготовлення та продажу подарункових сертифікатів.

 

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!