Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Страхувальники зобов`язані подавати звіти за формами Ф4-ФСС з ТВП та Ф14-ФСС з ТВП

May 19, 2015

Незважаючи на те, що Закон від 18.01.01 р № 2240-III втратив чинність, страхувальники зобов`язані формувати та подавати до органів ФСС з ТВП звітність по коштах загальнообов`язкового державного соціального страхування у зв`язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, не пізніше 20 числа наступного за звітним періодом місяця. Базовим звітним періодом для них є квартал.
Звіти подаються за формами Ф4-ФСС з ТВП та Ф14-ФСС з ТВП.
Фахівці ФСС з ТВП пояснили, що до приведення законодавства України у відповідність з нормами оновленого Закону «Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування» (в редакції Закону від 28.12.14 р № 77-VIII) закони та інші нормативно-правові акти застосовуються в частині, що не суперечить цьому Закону.
При цьому слід зазначити, що звіт за формою Ф4-ФСС з ТВП не подається у разі:
- відсутності у страхувальника зобов`язання перед ФСС з ТВП по субрахунках, на яких ведеться облік розрахунків з ФСС з ТВП, на початок кожного звітного кварталу та оборотів за субрахунками в звітному кварталі;
- наявності зобов`язання ФСС з ТВП перед страхувальником на початок року та відсутності оборотів по субрахунках, на яких ведеться облік розрахунків з ФСС з ТВП, у звітному кварталі.
Звіт за формою Ф14-ФСС з ТВП не подається, якщо у звітному кварталі страхувальник не отримував від ФСС з ТВП та не видавав найманим працівникам путівок на санаторно-курортне лікування, придбаних за рахунок коштів ФСС з ТВП.

Лист ФСС з ТВП від 25.03.15 р. № 3.2-29-600.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!