Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Довідку про склад сім’ї не може оформити жодна організація

January 15, 2014

У Верховній Раді зареєстровано законопроект № 3857, яким пропонується виключити довідки про склад сім’ї із Законів України ,,Про статус народного депутата України”, ,,Про загальнообов`язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності”, ,,Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім`ям”.
У пояснювальній записці зазначено, що довідка про склад сім’ї є складовою радянського інституту прописки, який обумовлював можливість проживання за однією адресою лише членів сім’ї. На сьогодні члени сім’ї можуть бути зареєстрованими за різними адресами, тому жодний орган влади не може оформити таку довідку.
Міграційна служба не має будь-яких повноважень щодо видачі довідок про склад сім’ї – її органи та підрозділи можуть лише видавати тільки довідку про реєстрацію місця проживання або місця перебування.
Родинні відносини між особами встановлюються документами, що видаються внаслідок реєстрації актів цивільного стану, установлення опіки, піклування тощо. Тобто, під час реалізації особою своїх прав, які потребують  встановлення родинних відносин з іншими особами, є доцільним надання зазначених документів.

За матеріалами оіфційного веб-портала ВР України.


Новини за темою:

Видача довідок про склад сім`ї

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!