Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Співпраця і розвиток – шлях до успіху

May 25, 2015

[p2062]

Дорогі колеги!

У житті кожної людини, незалежно від її професії, є ВЧИТЕЛЬ, наставник. Саме Вчитель зміг показати, який прекрасний цей світ, зміг надихнути на великі справи і постарався передати всі свої вміння й таланти Учню.
Дуже часто згадую свій перший рік роботи в бухгалтерії та своїх дорогих учителів – колектив однодумців, професіоналів, майстрів своєї справи, небайдужих і творчих. Багато разів ловив себе на думці, що намагаюся наслідувати їх, бути схожим на них. Адже саме вони допомогли мені утвердитися в професії. Тому, напевно, сьогодні мені дивно легко й радісно працюється із бухгалтерами.
Для мене співпраця і розвиток – не просто модні слова, що часто зустрічаються в усних виступах і на сторінках преси. Співпраця з однодумцями приносить радість. Радість зустрічі, радість спілкування, радість нових відкриттів. Саме тут я та мої співробітники черпаємо життєву енергію, натхнення.
Зустрічі з вами надихнули нас на створення ділових освітніх заходів, таких як щорічний бухгалтерський Конгрес, бізнес-форуми та конференції для бухгалтерів. Головний сенс нашої діяльності – створювати події, гідні уваги професіоналів. Місія нашої компанії – повернути довіру до бухобліку і звітності як основного інструменту прийняття зважених управлінських рішень, популяризувати його необхідність і значущість у всіх секторах економіки держави, що дозволить забезпечити особисту, економічну безпеку не лише керівників, але й бухгалтерів.
Нова економічна ситуація висуває до нас, управлінців, високі вимоги. І в цих нових умовах стає очевидною провідна роль бухгалтера на підприємстві. Саме бухгалтер бере на себе обов`язок взаємодіяти з усіма учасниками ділового процесу.

Сучасний бухгалтер:

  • це партнерські взаємовідносини з керівником; 
  • це взаємини з дебіторами та кредиторами; 
  • це взаємодія з податковою інспекцією та іншими контролюючими державними органами. Нормативних документів, що регламентують таку взаємодію, досить багато. Не перелічуючи їх, зазначу, що будь-які інструкції та розпорядження можуть трактуватися по-різному. Тому дуже важливо із самого початку знайти зважений, шанобливий і професійний стиль спілкування з представниками перевіряючих органів. І грамотному бухгалтерові це вдається;
  • це відмінне знання законів, реальної економічної обстановки; 
  • це вміння орієнтуватися як у внутрішньому, так і в зовнішньому підприємницькому середовищі;
  • це професіоналізм і відчуття відповідальності. 

У нашій професії потрібно йти лише вперед, прагнути до вершини. Навіть якщо ти знаєш, що можеш ніколи її не досягти. Тому що ми усвідомлюємо: стояти на місці неприпустимо і деколи злочинно. І щоразу ми запитуємо в себе: що ми можемо зробити для того, щоб наше підприємство змогло заробляти більше, отримувати прибуток і зберегти свої активи?
Підбиваючи підсумок сказаного, закликаю вас – станьте Вчителями, будьте наставниками, передайте свої професійні знання, досвід і вміння молодим людям, які вибрали сьогодні нашу професію і горде звання БУХГАЛТЕР! 

Я вірю у вас! До зустрічі на 9-му Конгресі!

Аполлон ПОЗОВ,
генеральний директор видавничо-консалтингової компанії «Баланс-Клуб»,
голова громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб».

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!