Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

З 1 січня закордонні паспорти будуть оформляти за 20 робочих днів

December 11, 2014

У всіх областях України завершується встановлення обладнання, необхідного для оформлення біометричних паспортів для виїзду за кордон.

Процедура оформлення майже не зміниться, громадянинові лише необхідно буде поставити підпис на спеціальному електронному планшеті та прикласти пальці рук до сканера для внесення до чіпу відбитків.

Бланки паспортів буде друкувати Державне підприємство «Поліграфкомбінат «Україна», а електронну систему, на основі якої здійснюватиметься оформлення документів, обслуговуватиме Державне підприємство «Українські спеціальні системи», отже весь процес оформлення буде повністю контролюватися державою.

Закордонні паспорти, оформлені до 1 січня 2015 року, зберігатимуть чинність до завершення строку їх дії, замінювати їх на біометричні не обов’язково. Окрім того, кожен громадянин України зможе і після 1 січня 2015 року оформити звичайний (без чіпу) паспорт для виїзду за кордон, а також відмовитися від внесення на чіп відбитків пальців рук.

Дітям з 1 січня видаватимуться закордонні паспорти, а не проїзні документи дитини, як було до цього часу. Діти до 16 років отримуватимуть паспорт строком на 4 роки, з 16 років – на 10 років.

Закордонні паспорти з 1 січня оформлюватимуться протягом 20 робочих днів у звичайному режимі, та протягом 7 робочих днів - у прискореному, зі сплатою подвійного розміру платежів до державного бюджету України.

Вартість українського біометричного закордонного паспорта, виготовленого у звичайному режимі, складе 518 грн., а у прискореному - 775 грн.

За матеріалами Урядового порталу.

 

Новини за темою:

З 01.01.15 р. закордонні паспорти будуть видавати як з відбитками пальців, так і без них.

Популярні адмінпослуги у «єдиному вікні».

Новий зразок закордонного паспорта з безконтактним електронним носієм - з 01.01.15 р.

Відбитки пальців будут вноситись до біометричних закордонних паспортів.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!