Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Прийняття в експлуатацію самозабудов за техпаспортом можуть продовжити

February 13, 2014

У Верховній Раді зареєстровано законопроект № 4126, яким передбачено подовження до 31 грудня 2015 року дії спрощеного механізму прийняття в експлуатацію будинків, які були побудовані до початку дії декларативного принципу в будівництві.
Як зазначено в пояснювальній записці, без звіту про проведення технічного обстеження будівельних конструкцій та інженерних мереж об`єкта з висновком про їх відповідність вимогам надійності і безпечної експлуатації прийматимуть в експлуатацію індивідуальні (садибні) житлові будинки, садові, дачні будинки, прибудови до них загальною площею до 300 квадратних метрів включно, господарські (присадибні) будівлі і споруди, прибудови до них загальною площею до 100 квадратних метрів, побудовані в період з 5 серпня 1992 року по 12 березня 2011 року. Документом, який засвідчує відповідність закінчених будівництв вимогам законодавства, будівельним нормам, державним стандартам і правилам, а також для потреб державної реєстрації прав власності на нерухоме майно, є технічний паспорт, складений за результатами технічної інвентаризації.
Також передбачено повернення відповідальності, а саме ст. 97 КпАП, якою передбачено за самовільне будівництво будівель або споруд, а так само самовільна зміна архітектурного вигляду будинків або споруд під час експлуатації - накладення штрафу на громадян від п`яти до десяти НМДГ, на посадових осіб - від дев`яти до вісімнадцяти НМДГ.

За матеріалами офіційного веб-порталу ВР України.


Новини за темою:

Із 12 лютого держреєстрація прав на нерухоме майно та їх обтяжень здійснюється за новим порядком

Новий Порядок держреєстрації прав на нерухоме майно

Нововведення з держреєстрації права власності на нерухоме майно

Скорочено перелік документів, необхідних для реєстрації новобудови

У 2014 році буде введено нові правила реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!