Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Президент схвалив здійснення закупівель із застосуванням відкритих торгів та конкурентного діалогу

February 17, 2016

Президент Петро Порошенко підписав закон, який встановлює здійснення державних закупівель із застосуванням процедур відкритих торгів та конкурентного діалогу.
Про це свідчать дані на сторінці відповідного законопроекту на сайті Верховної Ради.
Згідно з пояснювальною запискою, законом передбачено здійснення державних закупівель із застосуванням двох конкурентних процедур регулювання: відкриті торги і конкурентний діалог, а також однієї неконкурентною - переговорної процедури закупівлі.
Відповідно до закону, відкриті торги будуть здійснюватися з обов'язковим проведенням аукціону за низькою ціною і з урахуванням нецінових критеріїв, а процедура конкурентного діалогу застосовуватися в разі, якщо: замовник не може визначити необхідні технічні, якісні характеристики товарів і робіт або визначити вид послуг; для прийняття оптимального рішення про закупівлю необхідно провести переговори з учасниками (предметом закупівлі є консультаційні, юридичні послуги, розробка інформаційних систем, програмних продуктів, здійснення наукових досліджень).
Переговорна процедура закупівлі буде здійснюватися без попередньої публікації, публікуватися буде тільки повідомлення про намір укласти договір після проведення переговорів з учасником процедури.
Законом також передбачається можливість створення централізованих закупівельних організацій, якими будуть юридичні особи, які визначаються замовниками, відповідальними за організацію і проведення процедур закупівель та закупівель за рамковими угодами в інтересах замовників відповідно до закону.
Особливості створення та діяльності таких організацій і особливості здійснення ними закупівель за рамковими угодами будуть встановлюватися Кабінетом Міністрів.

Джерело: http://uteka.ua/channels_store/publication/Prezident-sxvaliv-zdijsnennya-zakupivel-iz-zastosuvannyam-vidkritix-torgiv-ta-konkurentnogo-dialogu-13653.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!