Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Оподаткування сільськогосподарських товаровиробників: перспективи 2017 року

November 7, 2016

Ця актуальна тема семінару-практикуму, організованого громадською організацією «Всеукраїнський бухгалтерський клуб» у Запорізькій області спільно з кафедрою обліку та оподаткування Таврійського державного агротехнологічного університету та аудиторською фірмою «Неп плюс» зібрала в Мелітополі понад 100 бухгалтерів-практиків і керівників підприємств аграрної сфери, викладачів кафедри та магістрів.
Із привітальним і вступним словом виступила д-р екон. наук, доцент, завідувач кафедри обліку та оподаткування Н.В. Трусова. Вона зробила акцент на тому, що зміни в Податковому кодексі нерозривно пов'язані з бюджетом країни і є його фундаментом, формуючи видаткову частину головного фінансового документа держави.
Представник фірми із продажу продуктів 1С «Актив» Владислав Шалений яскраво розповів про переваги програм бухгалтерського обліку та зробив корисні подарунки присутнім.
Численні аспекти податкової реформи, зокрема проекти законів щодо змін у законодавстві на 2017 рік, у тому числі в частині адміністрування та сплати ПДВ, ПДФО, єдиного податку для четвертої групи спрощеної системи оподаткування, а також умов договорів з оренди земельних ділянок, висвітлила лектор ГО «Всеукраїнський бухгалтерський клуб» В. Н. Чоларія. Вона детально проаналізувала проблеми бухгалтерів агросфери та навела приклади їх вирішення. Отримати фахові відповіді на свої запитання змогли всі учасники семінару-практикуму.
Директор АФ «Неп плюс» С.О. Васильєва роз'яснила аспекти проведення податкових перевірок та зауважила, на що звернути увагу, щоб уникнути штрафів та неприємностей.
На завершення канд. екон. наук, доцент кафедри обліку і оподаткування С.О. Кучеркова доповіла про адаптацію навчального процесу сучасного освітнього рівня фахівця з обліку та оподаткування до вимог агробізнесу, зауваживши, що в Таврійському державному агротехнологічному університеті відбуваються корінні зміни в освітньому процесі, зокрема з урахуванням потреб аграрної галузі.
Семінар-практикум пройшов на позитивній хвилі, жоден не залишився байдужим. Більшість учасників зазначили, що корисно разом зустрічатися професіоналам і проводити діалог, дискусії з наболілих тем.

Голеша Лідія Іванівна, головний бухгалтер ТОВ «Гайчур»:
– Я хочу сказати, що проведені заходи дуже актуальні на сьогодні. Дуже подобається спілкування у формі діалогу. Хотілось би почути альтернативний варіант пропозиції щодо здійснення вибору найефективнішої системи оподаткування для агропідприємств.

Какуша Лідія Іванівна, бухгалтер СПК «Світанок»:
– Спасибі. Дізналася багато нового та корисного. Дуже детально висвітлено різні теми. Хочеться зустрічатися чаще.

Ірина Нефьодова, голова Запорізького обласного осередку
громадської організації «Всеукраїнський бухгалтерський клуб»
zp@b-club.com.ua

[i3341]

Ваші колеги вже застосовують на практиці знання,
отримані на семінарах-практикумах
від Всеукраїнського бухгалтерського клубу!
Приєднуйтеся до своїх успішних колег і ви!

из

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!