Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Порядок відкриття банками поточних рахунків МФО

June 13, 2014

Затверджено Порядок відкриття та використання коштів за поточними рахунками міжнародних фінансових організацій, що відкриваються в уповноважених банках.

Цим документом установлюється порядок відкриття банками поточних рахунків у національній та іноземних валютах міжнародних фінансових організацій (далі - МФО), що мають право відкривати поточні рахунки на території України відповідно до міжнародних договорів України, та їх використання для проведення на території України платежів за: 

- операціями МФО, пов`язаними з емісією власних облігацій на території України;

- операціями МФО з резидентами за кредитними договорами, договорами позики, договорами гарантії/поруки в гривнях у межах проектів, що належать до сфери дії міжнародних договорів України.

Дія затвердженого Порядку не поширюється на рахунки банків-кореспондентів в іноземній валюті та в гривнях, відкриті в уповноважених банках у встановленому законодавством України порядку.

Так, визначено, що банк відкриває поточні рахунки МФО з дотриманням вимог, установлених п. 14.2 Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах. Для МФО, що не належить до спеціалізованих установ ООН, замість документів, які ідентифікують спеціалізовану установу ООН, до банку подаються документи (копії документів, засвідчені в установленому порядку), що дають змогу банку ідентифікувати МФО.

МФО, яка здійснює емісію облігацій на території України, додатково подає копію дозволу центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної фінансової політики, на здійснення такою МФО емісії облігацій. Інформація про те, що МФО відкриває рахунок для проведення операцій, пов`язаних з емісією облігацій на території України, обов`язково зазначається в заяві про відкриття поточного рахунку в рядку "Додаткова інформація".

Наказ НБУ від 19.05.14 р. 286 набуде чинності з дня офіційного опублікування.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!