Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Новини законодавства з 28 листопада по 2 грудня 2016 року

December 2, 2016

Президент підписав Закон щодо усунення адміністративних бар'єрів для експорту послуг
Документ зменшує адміністративні бар'єри при процедурі укладення зовнішньоекономічних контрактів, зарахування валютної виручки, а також бухгалтерського обліку та фінансової звітності.

З 1 січня 2017 року запроваджується механізм референтного ціноутворення на ліки
Документом запроваджено з 1 січня 2017 року державне регулювання граничних цін на лікарські засоби шляхом встановлення Моз референтних цін на лікарські засоби, в межах яких визначається оптово-відпускна ціна.

Уряд вдосконалив типову форму договору оренди землі
Згідно з прийнятим документом, фізичні та юридичні особи при підготовці договорів оренди землі будуть витрачати менше часу і коштів за рахунок можливості укладення договору оренди на декілька земельних ділянок одного орендодавця.

Про визначення предмета закупівлі з 2017 року
З 01 січня 2017 року предмет закупівлі товарів і послуг визначатиметься замовником показниками або третьої або четвертої або п'ятої цифр основного словника ДК 021:2015, керуючись при цьому забороною навмисне ділити предмет закупівлі та дотримуючись принципів здійснення закупівель.

Оприлюднений показник середньої зарплати за жовтень 2016 року
Середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій у жовтні 2016 р. склала 5350 грн.

Затверджено Порядок розрахунку кошторисної зарплати при визначенні вартості будівництва
Порядок встановлює механізм розрахунку розміру кошторисної заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва

З 1 квітня 2017 року запроваджується відшкодування вартості ліків
Уряд погодився з пропозицією Моз щодо запровадження з 1 квітня 2017 р. відшкодування вартості лікарських засобів під час амбулаторного лікування осіб, які страждають на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет II типу, бронхіальну астму.

Рахунки за опалення в будинках без лічильників будуть формувати за новим алгоритмом
Рахунки за централізоване опалення для сімей, в будинку яких немає обліку тепла, теплопостачальними підприємствами будуть формуватися на основі усередненого в місті показника споживання теплової енергії тих будинків, де встановлені лічильники.

Через портал DATA.GOV.UA громадяни зможуть отримати інформацію про діяльність органів влади
Документом затверджено порядок ведення Єдиного державного порталу відкритих даних, визначені функціональні обов'язки власника, адміністратора порталу та розпорядників інформації.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Novosti-zakonodatelstva-s-28-noyabrya-po-2-dekabrya-2016-goda

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!