Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

На одне свято більше!

January 12, 2014

Свята приносять людям радість. І як добре, що в слов`янській культурі новорічних свят на одне більше! Зовсім не зрозумілий іноземцям, але дуже близький для нас і улюблений Старий Новий рік за православною традицією відзначається в ніч з 13 на 14 січня.

Компанія « Баланс-Клуб» вітає всіх з цим чудовим, теплим родинним святом! Бажаємо вам процвітання , любові та родинного благополуччя!
[p1109] 

Чому він Старий Новий рік ?

Традиція зустрічати Старий Новий рік пов`язана з різницею в юліанському і григоріанському календарях на 13 днів. А так як православна церква живе за старим календарем, то всі православні християни святкують Різдво Христове і Новий рік 7 і 13 січня.

Для багатьох віруючих людей Старий Новий рік має особливе значення, тому що від душі справити його вони можуть лише після завершення Різдвяного посту.

Традиції святкування Старого Нового року

Останнім часом у нас з’явилася цікава традиція - збиратися великою компанією на Старий Новий рік і ліпити вареники з сюрпризом. Хто дістане вареник з сюрпризом - тому і в новому році пощастить! Це жартівливе ворожіння особливо подобається дітям. Деякі люди навіть на роботу приносять вареники з сюрпризом, щоб розважити колег.

Цікавий також давньоруський обряд ходіння по будинках та пригощання стравами зі свинини. Люди вірять, якщо на столі буде багато страв із свинини, то рік буде успішним і заможним.

Всі ми ставимося до Старого Нового року особливо: для нас це не просто різниця в календарях, а продовження святкування Нового року, можливість ще раз зібратися за святковим столом, а для молоді та дітей – відправитися колядувати до сусідів. Це добре сімейне свято, коли є можливість без зайвої метушні насолодитися домашнім затишком у колі близьких людей.

Сподіваємося, що ваш Старий Новий рік буде також наповнений теплотою і любов`ю, а всі бажання, загадані вами опівночі, обов`язково збудуться!

из

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!