Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як оподатковується ПДВ безоплатна передача житлових будівель з балансу сільгосппідприємства на баланс сільради?

November 16, 2016

ДФС у листі від 13.10.16 р. № 22291/6/99-99-15-03-02-15 розглянула питання щодо порядку оподаткування ПДВ операцій із безоплатної передачі житлових будівель з балансу сільськогосподарського підприємства на баланс сільської ради.

Операція із безоплатної передачі майна з балансу сільськогосподарського підприємства на баланс сільської ради є операцією з постачання такого майна, яка є об'єктом оподаткування ПДВ.

Водночас звільняються від оподаткування ПДВ операції з безоплатної передачі в державну власність чи комунальну власність територіальних громад сіл, селищ, міст або у їх спільну власність об'єктів усіх форм власності, які перебувають на балансі одного платника податку і передаються на баланс іншого платника податку, якщо такі операції проводяться за рішенням КМУ, центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, прийнятим у межах їх повноважень.

Такий режим звільнення від оподаткування ПДВ застосовується за умови одночасного виконання таких вимог:

    передаватись повинен об'єкт будь-якої форми власності;

    передача повинна здійснюватися на безоплатній основі;

    операція повинна здійснюватися між двома платниками ПДВ або між двома юридичними особами;

    передача повинна відбуватися виключно у державну чи комунальну власність;

    операція повинна здійснюватися на підставі прийнятого відповідного рішення Уряду, центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Kak-oblagaetsya-NDS-bezvozmezdnaya-peredacha-zhilyx-domov-s-balansa-selxozpredpriyatiya-na-balans-selsoveta.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!