Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Змінено кореспонденцію субрахунків окремих активів та зобов`язань бюджетних установ

April 29, 2014

Відповідно до чинного законодавства затверджено Порядок, який визначає методологічні засади формування у бухобліку інформації про операції з грошовими коштами, розрахунками в національній та іноземній валютах із дебіторами та кредиторами бюджетних установ.
Також внесено зміни до Типової кореспонденції субрахунків бухобліку для відображення операцій з активами, капіталом та зобов`язаннями бюджетних установ, затвердженої наказом Мінфіну від 26.06.13 р. № 611. Зокрема, зміни стосуються обліку необоротних активів та операцій з грошовими коштами.
Так, змінено кореспонденцію субрахунків з відображення придбання довгострокових фінансових інвестицій шляхом внесення активів до статутного капіталу підприємств та нарахування курсової різниці на кошти на валютному рахунку (щомісяця при зміні курсу).
Визнано такими, що втратили чинність:
- Порядок списання кредиторської заборгованості бюджетних установ, строк позовної давності якої минув, затверджений наказом Держказначейства від 08.05.01 р. № 73;
- Порядок відображення в обліку операцій в іноземній валюті, затверджений наказом Держказначейства від 24.07.01 р. № 126;
- Інструкцію з обліку коштів, розрахунків та інших активів бюджетних установ, затверджену наказом Держказначейства від 26.12.03 р. № 242.

Наказ Мінфіну від 02.04.14 р. № 372 набуде чинності з дня опублікування.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!