Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

ДФС про подання податкової звітності з податку на прибуток за півріччя 2015 р.

July 30, 2015

З метою дотримання вимог Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» ДФС розроблено проект уніфікованої форми податкової декларації з податку на прибуток підприємств (далі - проект декларації), в якій зменшено кількість додатків та передбачено наявність додатка РІ, в якому згруповані різниці, на які збільшується або зменшується фінансовий результат до оподаткування.
Слід врахувати, що на сьогодні чинними є форми таких податкових декларацій:
- з податку на прибуток підприємств, затвердженої наказом Міндоходів від 30.12.13 р. № 872;
- з податку на прибуток банків, затвердженої наказом Міндоходів від 06.02.14 р. № 121;
- з податку на доходи (прибуток) страховика, затвердженої наказом Міндоходів від 27.01.14 р. № 84;
- розрахунку оподатковуваного прибутку та податку на прибуток нерезидента, який провадить діяльність на території України через постійне представництво, на підставі складення відокремленого балансу фінансово-господарської діяльності, затвердженого наказом Мінфіну від 25.06.13 р. № 610.
Якщо платник податків вважає, що форма податкової декларації, визначена контролюючим органом, збільшує або зменшує його податкові зобов’язання, всупереч нормам ПК з такого податку, він має право зазначити цей факт у спеціально відведеному місці в податковій декларації.
У разі необхідності платник податків може подати разом з такою податковою декларацією доповнення до такої декларації, які складені за довільною формою, що вважатиметься невід’ємною частиною податкової декларації.
Для забезпечення реалізації положень ПК до затвердження нової форми податкової декларації з податку на прибуток підприємств рекомендуємо платникам відображати об’єкти оподаткування та податкові зобов’язання з податку на прибуток за звітний період - півріччя 2015 року - у зазначених вище чинних деклараціях.
При цьому для визначення суми об’єкта оподаткування та податкового зобов’язання з податку на прибуток підприємств за новими правилами рекомендуємо використовувати проект декларації, розміщеної на веб-порталі ДФС, та подавати його разом із діючими деклараціями у вигляді доповнення до таких декларацій.

Лист ДФС від 29.07.2015 р. № 27719/7/99-99-19-02-01-17.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!